Kulcsfontosságú tényezők a magyar online kaszinó kiválasztásakor, ahol játszani lehet

A megfelelő kaszinó kiválasztása nem egyszerű feladat, és általában minden kezdőnek fejtörést okoz, hogy megtalálja a számára leginkább megfelelőt. A széles választék túl sok hibázási lehetőséget kínál, ezért jó, ha tudatosan kezdünk hozzá a folyamatnak.

A megbízható online kaszinók mindig prioritásként kezelik a felhasználók védelmét és a játékosok adatainak biztonságát. Az engedélyeket csak szigorú szabályozás után kapják meg épp ezért a legfontosabb, hogy első körben kiderítsük az adott kaszinó rendelkezik-e engedéllyel, illetve, ha igen, megbízható játékbizottság által került-e kiállításra. A legismertebb és legnépszerűbb jelenleg a Máltai Szerencsejáték Felügyelet (MGA) és a Curacaói Szerencsejáték Hatóság. Ezt az információt egy biztonságos kaszinó esetében mindig a weboldal alján találjuk, ha pedig nincs erről semmi, inkább lépjünk tovább a saját biztonságunk érdekében.

A játékok átláthatóságát pedig az RNG véletlenszám generátor biztosítja, amit mindig független szakértők vizsgálnak. A fő ügynökségek közé tartozik például az eCOGRA, a TST és a Gaming Associates. Ez biztosítja, hogy az adott játék milyen kifizetési arányokkal rendelkezik, vagyis, hogy a játékban mennyi esélyünk van nyerni.  Ezen kívül természetesen fontos tényező az ügyfélszolgálat is. Az elérhető ügyintéző probléma esetén megkönnyíti a dolgunkat az élő chat felületén, de ha emailben vagy telefonon el tudjuk őket érni, már az is nagy segítség lehet egy-egy felmerülő kérdés esetén. Ez a funkció főleg kezdő játékosok számára fontos tényező, hiszen, ha minden kérdésünket órákig nyomoznunk kell, csak a saját időnkből veszítünk teljesen feleslegesen, nagyobb problémáknál pedig egyenesen frusztráló lehet, ha senki nincs, aki segítsen. A legtöbb kaszinóban manapság a 0-24 órás ügyfélszolgálat magyar nyelven is elérhető, de ha van egy alap angol tudásunk minden megbízható kaszinóban tudunk segítséget kérni.

A következő fontos ismérve egy jó kaszinónak, hogy fair bónuszajánlatokat kínál számunkra. Az üdvözlő bónuszok, ingyenes pörgetések és a meglévő játékosoknak kínált bónuszok nagyszerű ajándékok lehetnek egy-egy játék kezdete előtt, viszont érdemes mindig átböngésznünk a felhasználási feltételeket is! Ha irreálisan nagy ajándékot kínál egy adott kaszinó, általában a felhasználási feltételeket rakja túl elérhetetlenre, így inkább válasszunk aszerint, hogy mit tudunk könnyedén teljesíteni. Általánosságban a kaszinók 100%-ban jóváírják a kezdő befizetett összegünket, és kapunk pár ingyenes pörgetést, cserébe pedig megszabják a minimum összeget, amit szükséges befizetnünk, illetve a felhasználási feltételeket, például, hogy mennyit használhatunk a bónuszpénzből egy adott játékon és hányszor kell átforgatnunk, hogy elérhető legyen kiutalás szempontjából. Ha a teljesítésnek nem tudunk megfelelni, inkább álljunk tovább, így biztosan nem ér minket bosszúság azért, mert törlik a lehetőséget, ha meghatározott időn belül nem teljesítettük a feltételeket.

A banki tranzakciók a gördülékenységben játszanak fontos szerepet. A legtöbb kaszinó esetében merőbben eltér a befizetési és kifizetési idő, illetve ezt befolyásolhatja a választott fizetési mód is. A legjobbak általában több lehetőséget is kínálnak, ha azonnal hozzá szeretnénk a pénzünkhöz jutni, így nemcsak válogathatunk a lehetőségek között, de eldönthetjük melyik éri meg számunkra a legjobban. Például, a kártyás fizetés általában azonnali befizetést biztosít, amíg az átutalás szinte minden kaszinó esetében több napot vesz igénybe.

Ha valaki hajlamos a függőségre, de mindenképpen szeretne játszani, választhat olyan kaszinót is, ahol megadhat egy limitet vagy meghatározhat havonta, vagy naponta játékmaximumokat. A legjobbak általában szorosan együttműködnek különböző szervezetekkel is, ahol segítséget kérhet, ha úgy érzi valaki, hogy nehéz abbahagyni a játékot.

Összességében tehát, az első és legfontosabb ismérve egy jó kaszinónak a megbízhatóság. Mind a kaszinók jogi háttere, a fair-play játékok lehetősége és a fizetési lehetőségek és bankkártya adatok biztonsága. Ezen kívül számításba kell vennünk az ügyfélszolgálat elérhetősége kérdést, a bónuszokat és hozzá kapcsolódó felhasználási feltételeket is. Viszont, ha ezekre figyelünk számos nagyszerű kaszinót találhatunk, akár valódi, akár játékpénzzel szeretnénk játszani.

 

Szerző
author
X írása Roxána Simán
Roxána már régóta figyeli a kaszinójátékok világát, és mivel szeret segíteni az embereknek, remek megoldásnak tűnik a kettő összekapcsolása egymással. Fontos számára, hogy segítsen a játékosoknak elindulni és biztonságosan játszani kedvenc játékaikat, legyenek akár kezdők, akár már meglévő játékosok.
Vissza a tetejére