Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyerőgépet és mi az RTP?

Ha nyerőgépes játékokon törjük a fejünket megannyi játék közül választhatunk, így nem csoda, ha néha teljesen elveszünk a lehetséges felhozatal böngészése közben. A nyerőgépek mióta világ a világ uralják a szerencsejáték piacát, így nem meglepő, hogy a kaszinók online legnagyobb bevétele ebből a játékból származik. Azt, hogy melyik a hozzánk leginkább passzoló játék sok minden meghatározhatja, hiszen minden játékosnak más és más a preferenciája és személyisége viszont van pár tipp, amit választás esetén érdemes megfigyelni, ezzel növelve a nyerési esélyeinket és ezáltal a saját jókedvünket is.

Az első és legfontosabb szempont, amit érdemes figyelembe vennünk, az az RTP aránya. Ez nyújthat számunkra elsőkézből segítséget, hogy mekkora nyerési esélyekkel indulhatunk el az adott játékon. Minél magasabb a játék RTP-je annál nagyobb esélyünk van nyerni, és ha ez a százalékban meghatározott arány 97% felett van, a leginkább kedvező nyerési esélyekkel indulhatunk neki a játéknak, tehát, ez határozza meg, hogy hosszútávon a fogadások mekkora arányban biztosítják a játékosoknak, hogy nyerhessenek. Például, ha egy játék 90%os RTP-vel rendelkezik és 100 dollárt használunk fel a játékhoz, körülbelül 90 dollár nyereményünk lehet, és ebben a példában a kaszinónak 10%-os előnye van a játékossal szemben.

Ehhez kapcsolódik az adott Slot szórási aránya, amit úgy is fogalmazhatunk, hogy a játék kockázat- jutalom aránya. Ha például alacsony kockázat mellett szeretnénk játszani, kisebb nyereményekre számíthatunk, nagy kockázatú esetében pedig kifejezetten magas kifizetésekkel bővíthetjük vagyonunkat, viszont cserébe nagyobb összegben szükséges fogadnunk. Az első inkább a kényelmesen, lassan nyerni akaró embereknek ajánlott, amíg a második eset inkább azoknak, akik nem akarnak sok időt húzni a játékkal, egyszer szeretnének nyerni, viszont akkor nagyobb összeget. Ha nem vagyunk biztosak abban, melyikbe is tartozunk, érdemes a közepes verziót választani, ahogy a legtöbb játékos teszi. Ezzel biztosítva, hogy ne bukjunk nagyot, de nyereményre is szert tegyünk.

Kaszinóválasztás során mindig érdemes átböngészni az üdvözlő bónuszokat is. Így a saját pénzüket gyarapítva a kaszinó különböző kedvezményeket biztosít számunkra, akár bónuszpénz, akár ingyenes pörgetések formájában. A bónusz kiválasztásánál a fogadási követelmények lesznek mérvadóak, ezeket szükséges átböngésznünk mielőtt kiválasztunk egy kaszinót. Fontosabb aspektus lehet, hogy tudjuk teljesíteni a követelményeket, mint a bónusz nagysága, mert ha esetlegesen túl magas kedvezményeket csak nagyon specifikus követelmények mellett tudunk igénybe venni, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni, ami viszont magával vonzza, hogy a kaszinó visszavonja. Ezért érdemes inkább kisebb bónuszokat ígérő kaszinót választani, hiszen még mindig jobb kevesebb kedvezménnyel nekiindulni, mint az egészet elveszíteni. Ilyen követelmény lehet az előre meghatározott minimum befizetési összeg vagy a pénz megforgatásának száma kiutalás kezdeményezése előtt.

Nyerőgép választásnál mindig fontos, hogy utánajárjunk mennyire valós jogi háttérrel rendelkezik a választott kaszinó. Ezt az információt általában legalul találjuk, és a leghíresebbek általában MGA, illetve a Curacao engedéllyel rendelkeznek. Mindezek mellett a szoftverszolgáltatókat is érdemes figyelembe venni, a szolgáltatók között a leghíresebbek közé tartozik a NetEnt, Microgaming vagy az IGT. Ha ezekről az adatokról nem találunk érdemleges információkat, inkább álljunk tovább, a saját biztonságunk érdekében.

Láthatjuk tehát, hogy a Slot gép kiválasztása nem egyszerű feladat, és többféle tényező is közrejátszik abban, hogy mennyi esélyünk van nyereményeket szerezni a választott játékon. A fontosabbak közé tehát a valós háttér, RTP és kifizetési arányok tartoznak, de a bónuszok felhasználási feltételei is igazán számottevőek ebben a játék típusban. Ha a fent említett részeknek tudatosan utánajárunk már csak annyi a feladatunk, hogy eldöntsük milyen témában és milyen verzióban szeretnénk játszani. Ebből a szempontból viszont a választási lehetőségeink végtelenek, játszhatunk 3 vagy több tárcsás játékot, játszhatunk progresszív jackpot nyerőgépeken, ha nagy kifizetéseket szeretnénk, de elérhetőek a jó öreg gyümölcsös felhozatal is. Minden csak rajtunk múlik, és az általunk meghatározott preferencián.

Author
author
X írása Roxána Simán
Roxána már régóta figyeli a kaszinójátékok világát, és mivel szeret segíteni az embereknek, remek megoldásnak tűnik a kettő összekapcsolása egymással. Fontos számára, hogy segítsen a játékosoknak elindulni és biztonságosan játszani kedvenc játékaikat, legyenek akár kezdők, akár már meglévő játékosok.
Vissza a tetejére