A legnépszerűbb online kaszinó fizetési módok és előnyeik

A ki- és befizetési módok egy igazán lényeges részét képezik a szerencsejáték élményének. Éppen ezért, mielőtt kiválasztunk egy számunkra szimpatikus kaszinót, mindig böngésszük végig általa milyen lehetőségek közül választhatunk. A legjobb online kaszinók széleskörben támogatnak többféle fizetési módot is, így már csak rajtunk múlik melyiket szeretnénk használni.

A fizetési módok választéka az elmúlt években nagymértékben fejlődésnek indult, de manapság még mindig a hitelkártya/bankkártya használat minősül a leginkább gyakorinak. Ez, nem csak annak köszönhető, hogy talán az egyik legegyszerűbb módja a befizetésnek, hanem azért is, mert általában ez a fizetési mód a kaszinóknál azonnali tranzakció idővel fut át a rendszeren. Akár MasterCard akár Visa kártyát használunk ugyanazokkal a lépésekkel kell számolnunk, és a biztonság mellett gyorsaságot és egyszerűséget is kapunk cserébe. Felmerülő probléma esetén a hiba javítása rövid idő alatt megtörténik, ha pedig teljesen elakadunk a bankunk készséges segítséget nyújt a hiba javítására. Ez a fizetési mód minden kaszinó esetében elérhető, viszont előtte érdemes átolvasunk a lehetőségeket, mert előfordulhat, hogy ha külföldi kártyát használunk fennakadásokat tapasztalhatunk, szemben egy magyar banknál vezetett kártyával. Ilyen példa lehet, hogy az amerikai bankok kártyái jelenleg magyar kaszinókban nem használhatóak.

A második legnépszerűbb fizetési mód az e-Wallet, vagyis elektronikus pénztárca funkció. Ez a verzió szintén nagyon gyors, biztonságos és megbízható, mindezek mellett pedig egyszerű. Miután feltöltöttük a tárcánkat már csak el kell indítani általa a tranzakciót és általában pár perc alatt már hozzá is férhetünk a pénzünkhöz. Így, nem kell megadnunk a kártyaadatainkat senkinek, a fizetés alatt az adott felületen keresztül történik meg a feltöltés, tehát esetleges csalás esetén semmilyen adatot nem kapnak meg rólunk. Legismertebb formája a Neteller, Skrill és a PayPal Magyarországon.

A prepaid fizetési módok hasonlóan működnek, mint az első két funkció. A kártyánkat első körben fel kell töltenünk, utána pedig már indíthatjuk is a fizetést. Ebben az esetben szintén megtudjuk óvni a kártyánk adatait, hiszen a bankszámlán lévő pénzhez nem férnek hozzá, csalás esetén csak az adott kártya adatait láthatják, amire csak annyi pénzt érdemes tenni, amit valóban fel is használunk. A magyar bankok legtöbbje alkalmaz ilyen típusú kártyákat, ezen kívül pedig a Paysafecard a legismertebb formája a magyarok körében. Banki oldalról, ha problémába ütközünk azonnal a segítségünkre sietnek, néha kérés nélkül is.

Az átutalás, mint fizetési forma talán az egyik legősibb változata a pénz küldésének és fogadásának. Ebben a formában viszont számolnunk kell azzal, hogy az átutalási idő átlagosan 2-4 napot vesz igénybe a legtöbb kaszinónál, így ez a funkció inkább azoknak ajánlott, akik nem azonnal szeretnének hozzáférni a pénzükhöz. Az utalás történhet internetbankból, telefonon ügyintézőn keresztül, de akár személyesen bankfiókban is.

Az E-csekk manapság már nem túl gyakran használt forma, mert az online térhódítás megannyi gyorsabb lehetőséget kínál a játékosok számára. A folyamat a hagyományos csekk alapján került kialakításra, viszont online formában valósul meg a bankszámlánkon keresztül. Teljes mértékben biztonságosnak tekinthető, illetve vannak kaszinók, ahol el is fogadják ezt a fizetési módot.

Láthatjuk tehát, hogy általánosságban azok a fizetési módok a legnépszerűbbek, amik a leghatékonyabbak is. Mindegyik fizetési módhoz külön feltételek tartoznak, ezért mielőtt kaszinót választunk mindig böngésszük végig a lehetőségeket, hogy a számunkra leginkább megfelelőt választhassuk ki. A leggyorsabbak közé az elektronikus pénztárcákat, és a legtöbb helyen a kártyás fizetéseket sorolhatjuk, a leghosszabb pedig szinte minden esetben a bankszámláról való átutalás. Mivel minden megbízható kaszinó nagy hangsúlyt fektet a megbízhatóságra, így a felsoroltak közül bármelyiket is választjuk biztonságosan tudjuk ki, illetve befizetni a pénzünket, így már csak rajtunk múlik melyik az, ami számunkra a leginkább szimpatikus, a gyorsaság, egyszerűség és tranzakciós költségeket figyelembe véve. Ha például egy mód túl lassú, körülményes és még fizetni is kell érte, inkább érdemes mást keresni, hiszen megannyi lehetősége elérhető helyette.

 

Author
author
X írása Roxána Simán
Roxána már régóta figyeli a kaszinójátékok világát, és mivel szeret segíteni az embereknek, remek megoldásnak tűnik a kettő összekapcsolása egymással. Fontos számára, hogy segítsen a játékosoknak elindulni és biztonságosan játszani kedvenc játékaikat, legyenek akár kezdők, akár már meglévő játékosok.
Vissza a tetejére