A legnépszerűbb BlackJack stratégiák

A BlackJack online jó eséllyel mindenkinek ismerős, még azok között is, akik soha életükben nem próbálták a szerencsejátékot. Már a hagyományos kaszinókban is nagy sikert aratott, így nem meglepő, hogy nincs ez máshogy az online felületeken sem. Manapság pedig már megszámlálhatatlan változata létezik, és nehezen találhatunk olyan online kaszinót, ahol nem elérhető legalább 1-2 belőle. A játék ugyanolyan népszerű az új és a meglévő játékosok körében is, ezért az évek alatt jó néhány stratégia napvilágra került, a játékosok nagy örömére, amelyek segíthetnek nyerni a valódi pénzes játékokban.

A játék alapjai

Bár a BlackJack egy rendkívül összetett játéknak számít, alapvetően csak 3 kimenetele lehet:

 • A játékos nyer az osztó ellen

-Az osztónak nem, és közben a játékosnak BlackJack-je van

– A játékos közelebb áll, mint az osztó a 21-hez

-Az osztó lapjainak összértéke meghaladja a 21-et

 • Az osztó nyer a játékos ellen

-A játékosnak nem, és közben az osztónak BlackJack-je van

-A játékos távolabb áll a 21-től, mint az osztó

-A játékos lapjai meghaladják a 21-et

 • A kör döntetlenül zárul

-A játékosnak és az osztónak is blackjackje van

-Mindkét fél lapjainak értéke meghaladja a 21-et

Blackjack – Legnépszerűbb stratégiák

Ahhoz, hogy a saját javadra a lehető legtöbb előnyt felírhasd, többféle dologra is figyelned kell, ami nem egyszerű. A Blackjack pedig szintén nem az, de azért vannak stratégiai lépések amik segíthetnek benne. Ahány játék, annyiféle kimenetel lehet a játékok során, de mindegyik megnyert játék alkalmával tudnod kell mikor üss vagy állj meg, mikor duplázz és mikor szállj ki. A szerencse így nem kicsit mérvadó, amikor blackjackről van szó. Az esetleges kimeneteleket viszont nem nehéz megjegyezni, így érthető módon minden játékos előtt közkedvelt lehetőség lett a játék.

Alapstratégiák a BlackJackben

Vannak alapvető lépések, amelyek mindenki számára fontosak lehetnek, amikor kaszinózás alatt a blackjack mellett döntenek. Ezek viszont nem tekinthetőek túl bonyolultnak, így mindenki könnyen azonosulni tud vele, és azok is könnyen megértik, akiknek még teljesen új a szerencsejátékok világa.

A Blackjackben minden kártya annyit fog érni, amilyen számot találsz rajta, illetve a figurás lapok esetében az értékük 10, illetve az ász 1 vagy 11. Ebből következően pedig az ász nélküli kezek esetében a lapok értéke 4 és 20 között mozog.

Amennyiben a lapok értéke,

8, vagy annál kevesebb

 • Minden esetben lapot kell kérni

9:

 • Duplázni érdemes ha az osztó lapja 3,4,5 vagy 6-os
 • Más esetben lapot kell kérni

10:

 • Duplázni, amennyiben az osztó lapja 2,3,4,5,6,7,8,9-es
 • Lapot kell kérni minden egyéb esetben

11:

 • Ha az osztó lapja 2,3,4,5,6,7,8,9 vagy 10 akkor duplázni érdemes
 • Ha az osztó lapja ász, lapot kell kérni

12:

 • Megállni: amennyiben az osztó lapja 4,5 vagy 5-ös
 • Lapot érdemes kérni, minden más esetben

13 és 16 között:

 • Meg kell állni amennyiben az osztó lapja 2,3,4,5 vagy 6-os
 • Minden más esetben lapot kell kérni

17-21:

 • Minden esetben meg kell állni

A kaszinójátékok stratégiai lépései

Azoknak a játékosoknak, akiknek érdekes játéknak tűnik a blackjack, szinte kötelező irodalom a játék megismerése, és az alap stratégiák megtanulása. Ha nyereményekre is szeretnénk szert tenni a játékok alatt, akkor – bár több mindenre is kell egyszerre figyelni – mégis megéri, mert ezáltal nem csak jó élményekkel távozhatunk a kaszinóból. A Blackjackre pedig találhatunk hagyományos kaszinókat, online, normál játék módokat és élő játékokat is, akár gépről, akár telefonról szeretnénk kipróbálni. A blackjack pedig nem véletlenül ennyire népszerű, és bár nem tartozik a legegyszerűbb játékok közé, mégis érdemes kipróbálni. A kezdők nagy örömére pedig akár ingyenes verzióban elérhető blackjackkel is játszhatunk, többféle verzióban, hogy a valódi pénzes játékok előtt kipróbálhassuk a tanultakat tétek nélkül.

Author
author
X írása Roxána Simán
Roxána már régóta figyeli a kaszinójátékok világát, és mivel szeret segíteni az embereknek, remek megoldásnak tűnik a kettő összekapcsolása egymással. Fontos számára, hogy segítsen a játékosoknak elindulni és biztonságosan játszani kedvenc játékaikat, legyenek akár kezdők, akár már meglévő játékosok.
Vissza a tetejére