Online Casino > A Szerencsejáték-ipar 2023-as Top Eredményei

A Szerencsejáték-ipar 2023-as Top Eredményei

A szerencsejáték ipara egyre növekvőbb tendenciákat mutat – ma már nem csak élőben, de az online térben is játszhatsz. A növekedés mértékét igazolják a megdöbbentően nagy statisztikai mutatók is, amelyekről bővebben is olvashatsz cikkünkben. Ha érdekel, hogy milyen nagyobb eredményeket ért el a szerencsejáték-ipar a 2023-as év folyamán, most összegyűjtöttük a legfontosabb mérföldkövet!

A Globális Piac Méretének Növekedése

A globális piac megnövekedése első körben a legnagyobb mérföldkőnek tekinthető. A kaszinó- és szerencsejáték-ipar világszerte a 263,3 milliárd dolláros piaci összértéket ütötte meg 2023-ban, amely határozottan jelentős növekedésről ad tanúbizonyságot az előző évekhez képest.

Az élő kaszinók megszokott klasszikusai, az asztali játékok, nyerőgépek és egyéb különlegességek ennek a növekedésnek fontos alapkövét képezik – ami nem véletlen, hiszen számtalan lehetőséget rejtenek magukban ezek az izgalmas játékok!

Ehhez az értékhez nagyban hozzájárulnak a kaszinók hagyományos szolgáltatásai mellett a kaszinók étel- és italpultjai, szállodai részlegei is m– és ha ez nem lenne elég, az online elérhető kaszinók is az iparág jelentős részeként vannak jelen az iparban ma már.

Nem érdemes megfeledkeznünk az Ötöslottóról sem, amely méltán a magyarok kedvence – a főnyeremény idén már közel meghaladta a 3 milliárd forint értékű főnyereményt!

Az Online Piac Nyereségei

Mindemellett több óriási eredmény is megmutatkozott az online piac nyereségeiben:

 • Az online szerencsejáték piaci értéke 2022 végén még csak 90 milliárd dollárt ért
 • 2023 és 2032 között viszont várhatóan ez az érték meg fogja haladni a 370 milliárd dolláros összértéket
 • Az évi összetett növekedési rátát figyelembe véve mutatható ez ki, amely önmagában 9,3%-os, soha nem látott növekedést eredményez.
 • Ezt jól szemlélteti az Egyesült Államokban eredményezett bevétel mértéke, amely idén meghaladta a 16,15 milliárd dollárt is

Ezzel pedig hivatalosan is ebben a térségben generálták a legtöbb bevételt az online piacon. Ha ez nem lenne elég, Kanadában az online szerencsejáték-piac felhasználóinak száma volt rekordmagasságban: 46,8%-os arányt mutattak a statisztikák.

A Munkavállalók Száma 2023-ban

Nem csak a piaci érték nőtt, de szinte hihetetlen nagyságúra nőtte ki magát a kaszinók által alkalmazott munkavállalók száma is az év során. Gyakorlatilag elmondható, hogy világszerte már kb. 2 millió munkavállaló dolgozott 4,8 ezer létesítményben összesen.

A dolgozók jóllétére is több hangsúlyt fektettek az idei évben az eddig tapasztaltaknál – 2023 első negyedében ugyanis jelentős változtatások elterjedése volt megfigyelhető. Egy közzétett tanulmányt követtek ennek megvalósításában, amely szerint rendkívül fontos a dolgozók jóllétét előtérben helyezni egy kaszinóban ahhoz, hogy gazdaságilag jövedelmező maradhasson.

Ez azt takarja, hogy a gazdasági előnyök ellensúlyozását úgy kell megvalósítaniuk, hogy magas szintű társadalmi, fizikai és pszichológiai munkakörnyezetet kell biztosítaniuk mindenkinek. Az, hogy ekkora előrelépés indult meg 2023-ban, egy jobb társadalom létrejöttét is megindítja, amely jelentősen javíthatja a kaszinók légkörét is.

A Licenszelt Kaszinók Elterjedése

A 2023-as év eredményeihez méltán sorolhatjuk a licenszelt kaszinók új piacokra való terjeszkedését – ez pedig annak tudható be, hogy szerencsére egyre több kaszinó fordít figyelmet arra, hogy a szerencsejátékokhoz kapcsolódó tevékenységek legalizálása egyre természetesebbé váljon a játékosoknak.

Ez azért is kulcsfontosságú, mert nem csak a biztonságérzet által növeli az élményt, de megalapoz egy egyfajta bizalmat is a játékosokban, amely erős elköteleződést von maga után az esetek jelentős részében – ez pedig előnyös a kaszinók számára, és a játékosoknak is, akik ezáltal biztosak lehetnek benne, hogy nem esnek átverés áldozatául.

A licenszelt kaszinók elterjedése pedig végső soron azt jelenti, hogy a nem etikusan, illegálisan működőek pedig egyértelműen háttérbe szorulnak, így a piacon gyakorlatilag kiszelektálódnak a megbízhatóak, amely a versenyszférában is csak motiválhatja a licensz megszerzésére az összes többi szórakozóhelyet is.

A Szerencsejáték Népszerűvé Válása a Lakosság Körében

Újabb óriási eredmény, amelyet a statisztikák szakértőink véleményének megfelelően kimutattak, az a szerencsejáték lakosság körében lévő elterjedése – ez ugyanis meghaladta idén a 26%-ot világszerte. Ez pedig azt jelenti, hogy a világban körülbelül minden negyedik ember szerencsejátékokkal tölti szabadidejét – amely egy elképesztő siker a kaszinóknak.

Szám szerint 1,6 milliárd ember rendszeresen játszik szerencsejátékokkal, 4,2 milliárdan pedig legalább évente egyszer teszik meg fogadásaikat. Az online szerencsejátékot és demográfiai statisztikákat figyelembe véve pedig egy brit tanulmány jutott arra a következtetésre, hogy országszerte a lakosság 17%-a játszik online szerencsejátékokkal, amely csak a virtuális piacon 5,3 milliárd font bevételt jelent.

Ez a szám az Egyesült Államokban egészen eltérő volt – 2016-ban 4,2 milliárd fő játszott rendszeresen szerencsejátékkal, ebből pedig mindössze 3%-uk online felületen. Ez 2018-ra növekedett, ugyanis 306,5 milliárd dolláros bevételt jelentett – és mai napig nem állt meg ez a terjeszkedés, így a 2023-as év is sikerekben gazdag a szerencsejáték-piacot tekintve.

Szerencsejáték – a Játékosok Fogadási Statisztikái

Most pedig ejtsünk néhány szót a játékosok fogadástételi statisztikáiról is, amelyek szintén nem elhanyagolandó növekvő tendenciát mutattak:

 • Ez legfőképp az eseményjegyek eladásaiban mutatkozik meg, ugyanis ez a piac 2023-ban 25,3%-os bevételnövekedést tapasztalhatott meg, ami 77,53 milliárd dollárt jelent.
 • 2024-ben 9,7%-os bevételnövekedést látnak elképzelhetőnek, amely a további években átlagosan 3,94%-os stabil átlagnövekedésben teljesedhet ki
 • Mindez előreláthatólag 94,06 milliárd dolláros összbevételt fog jelenteni a 2028-as évre nézve.

Mindezek a számok azt mutatják, hogy az eseményjegyeknek feltétlenül nagy jövője lehet – ezért érdemes neked is ebbe a piacba fektetned a pénzed, ha szeretnéd megforgatni a szerencséd, és esélyt adni annak, hogy eddig soha nem látott mértékű nyereményekben részesülhess!

A Mobilos és Online Játéktípusok Felvirágzása

A legnépszerűbb kaszinójátékok és -típusok közül mindenképp ki kell emelnünk a mobilos, egyúttal az online kaszinókat is – ahogyan azt már pedzegettük, a COVID óta az online térben lévő lehetőségek egyre jobban hódítanak, amely a kaszinókat a következőképpen érintette:

 • Hatalmas nyereményeket vihettek haza a játékosok ezeken a platformokon 2023-ban, amellyel számos rekord is megdőlt
 • A progresszív jackpotok ilyen téren kiemelkedőek voltak – egyes játékosok olyan nagy összegben vihettek haza nyereményeket, ami akár az 5-7 millió dollárt is meghaladta
 • Pókerben sem maradnak el a statisztikák növekedés terén, ugyanis a World Series of Poker versenyein a legnagyobb összértékű nyeremények 7-10 millió dolláros érték körül mozogtak az év folyamán
 • Az online Bingo játékosok száma is meghaladta mostanra a 100 millió főt…

És ezek a számok egyre csak tartós növekedést jeleznek. Az online játéknak persze megvan az az előnye, hogy bármikor és bárhol nekikezdhetsz a kedvenc játékaidnak – így nem csoda, hogy ennyire nagy tétek forognak a piac körül!

Európa Vezeti a Piaci Statisztikákat

Végül egy utolsó, ám jelentős hír a 2023-as év összefoglalására: Európa mondható a legnagyobb szerencsejátékos piac tulajdonosának. Ez alátámasztható azzal, hogy várhatóan az online szerencsejáték-piac mérete a 2023-as 47,11 milliárd dollárról 2028-ra várhatóan 79,42 milliárd dollárra nő meg Európában, ami az évi bejósolt 11,01%-os növekedésből adódik.

Emellett az Egyesült Királyság büszkélkedhet a legnagyobb bruttó piaci bevétellel, ezt követően pedig Olaszország, Németország, Franciaország és Spanyolország veszetik a toplista élét.

Összegzés

A szakértőink által is ellenőrzött statisztikák mind arra mutatnak, hogy Európával az élen világszerte hatalmas jövője van a szerencsejáték-iparnak, amely leszűrhető mind az online piac térnyeréséből, a munkavállalók számából, a licenszelt kaszinók elterjedéséből, valamint a lakossági játszási és fogadási szokások statisztikáiból, amelyeket cikkünk során bemutattunk.

Ha úgy érzed, tanulságos volt ez a cikk számodra is, olvasd el további statisztikákkal és érdekességekkel kapcsolatos összefoglalónkat is, valamint kövesd nyomon az ipar változásait, hogy gyakorlottan bejósolhasd a legnagyobb nyereményeid forrását a jövőben!