Online Casino > EuroJackpot

Univerzális Útmutató az EuroJackpot Lottóhoz

Univerzális Útmutató az EuroJackpot Lottóhoz

Utoljára frissítve
December 5th, 2023
Kiváló hírnév
Az Eurojackpot 2012. március 17-én jött létre és kezdte meg működését, amely egy több országra kiterjedő, európai lottójátékként jött létre. Maga a játék kiváló lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy a friss Eurojackpot nyerőszámok megtippelésével óriási nyereményekre tegyenek szert, amely az egyik legmagasabb hazánkban. Létrehozása óta az Eurojackpot hatalmas népszerűségre tett szert, és az egyik legismertebb és legtöbbet játszott lottó játékká vált egész Európában, így hazánkban is.
Olvass tovább
Fő információ
Elérhető
Android, iOS, Windows, Linux
Minimális befizetés
750 Ft
RTP
98%
Alapítva
20050309
Nyelvek
Horvát, cseh, dán, finn, német, magyar, olasz, lett, norvég, lengyel, szlovák, spanyol, svéd
Pénznemek
HUFEUR
Kifizetési Limit
Nincsenek korlátok
Támogatás
Nincs támogatás ehhez a kaszinóhoz
Fizetések
Maestro
MasterCard
Neosurf
Visa
Előnyök
Nagy jackpotok
Jó esély a győzelemre
Olcsó sorsjegyek
Számos nyelven elérhető
Hátrányok
Több promóciót szeretnék
EuroJackpot
Hivatalos weboldal https://www.eurojackpot.com/
Hazai üzemeltető Szerencsejáték Zrt.
Szerencsejáték típusa Lottó – Normál és Kombinált
Mezők száma 20
Jelenlegi hazai ára 820 Ft
Eurojackpot húzás ideje Minden héten kedden és pénteken 20:00 és 21:00 között

Minden, amit tudnod kell az Eurojackpot lottóról

Mint azt említettük, az Eurojackpot a lottózás egyik legnépszerűbb változata Magyarországon, amelyet jelenleg kizárólag a Szerencsejáték Zrt. oldalán lehet megvásárolni online, alkalmazáson keresztül vagy akár a helyi lottózók egyikében. Kétség sem fér hozzá, hogy az Eurojackpot szelvény kitöltése olyanok számára csábító, akik milliárdokat szeretnének nyerni, ugyanis ez a lottó fajta leginkább az óriási nagy összegű főnyereményéről híres.

Az Eurojackpot friss nyerőszámok kihúzására minden héten kedden és pénteken kerül sor, amelyet akár élő közvetítésben is nézhetsz a Szerencsejáték Zrt. weboldalán. Habár a lottót bármelyik lottózóban megveheted, az Eurojackpot nyeroszamok megtippelése online a legegyszerűbb. Az Eurojackpot ára mindössze 820 Ft, és általában 1 milliárd forintnál nagyobb főnyereményekre lehet szert tenni általa, amely nagyban hozzájárul az óriási hazai népszerűségéhez.

Megbízhatóság és jogi információk

Bátran kijelenthető, hogy a Szerencsejáték Zrt. által működtetett Eurojackpot maximálisan megbízható, melynek játéka szigorú törvényes keretek között zajlik. A Szerencsejáték Zrt. az országunk legjelentősebb lottó üzemeltetője, amely a játék felügyeletéért és szabályozásáért felelős Magyarországon belül. Ez biztosítja, hogy az Eurojackpot nyeremények igazságosak legyenek, és hogy a lottó játék a törvényesség és az átláthatóság legszigorúbb normáit betartsa.

A lottó hitelességét ráadásul az európai hatóságok általi engedélyezés és szabályozás is erősíti. Az Eurojackpot játékot több résztvevő ország szerencsejáték-hatósága is szigorúan felügyeli. Ez nem csak az adatok biztonságát garantálja, hanem a játék tisztességét is.

Ami az adókat illeti, a hazai Eurojackpot nyerőszámok nyeremények 15%-os adókulccsal vannak elszámolva. Az adózás a nyeremény teljes összegére vonatkozik, és a játékosoknak mindenképpen tisztában kell lenniük ezzel a kötelezettséggel, főleg azért, mert az sem mindegy, hogy hol nyerték meg az Eurojackpot játékot.

Az Eurojackpot szerencsejáték menete

Az Eurojackpot lottó játék egyszerű, mégis rendkívül izgalmas élmény. A játékban való részvételhez a játékosok 5 fő számot választanak ki egy 50-es alapból az “A” mezőben, és két további számot a “B” mezőben egy 12 számos alapból. Az Eurojackpot számok kitöltése rugalmas, és bármennyi időt hagyhatsz magadnak a gondolkodásra. Vizsgáljuk meg közelebbről az Eurojackpot mai nyerőszámok kitöltésének menetét.

Regisztráció

Ahhoz, hogy online tudj Eurojackpot szelvényt venni és kitölteni, először regisztrálnod kell a Szerencsejáték Zrt. oldalára. Ez többek között azért is hasznos, mert a központi platformon rengeteg más lottót is kitölthetsz (5-ös lottó, 6-os lottó, kaparós sorsjegyek, stb.), sőt, még sportfogadás is elérhető az oldalon.

 1. Nyisd meg a Szerencsejáték Zrt. hivatalos weboldalát.
 2. Kattints a jobb felső sarokban található “Belépés és regisztráció” gombra.
 3. A felugró ablakban először meg kell adnod a felhasználói adataidat: felhasználónév, jelszó, e-mail cím, telefonszám. Ezután el kell fogadnod a Nyilatkozatokat és szabályzatokat.
 4. Ha kitöltötted a felhasználói adatokat, akkor már csak a személyes adataidra lesz szükséged. Ki kell töltened a teljes nevedet, születési helyedet és időt, valamint az édesanyád nevét.
 5. Kattints a “Regisztráció” gombra, majd hitelesítsd a regisztrációt egy linkre kattintva, amit az e-mail címedre fogsz megkapni.
 6. Az elérhető fizetési módokkal fizess be egy neked tetsző összeget, ami a tranzakció elvégzése után azonnal meg fog jelenni a számládon.

Az Eurojackpot szelvény kitöltése

Amennyiben már rendelkezel egy Szerencsejáték Zrt. fiókkal, már csak az Eurojackpot lottó számok megtippelésére, és a szelvény megvásárlására lesz szükséged.

 1. A Szerencsejáték Zrt. főoldalán nyisd le a “Lottók” menüpontot, azon belül pedig választ ki az Eurojackpot-ot.
 2. A megjelenő ablakban láthatsz minden információt, például az Eurojackpot eddigi nyerőszámok, valamint az Eurojackpot sorsolás időpontja is. Az oldalsó menüsorban kattints az “Online fogadás” menüpontra, itt fog megjelenni a szelvényed.
 3. Először válaszd ki a fő számokat az ‘A’ mezőben: Válassz 5 számot 1-től 50-ig. Ezek azok az elsődleges számok, amelyek meghatározzák a lehetséges nyereményt.
 4. Ezután válaszd ki az Euro számokat a ‘B’ mezőben. Válassz két további számot 1-től 12-ig. Ezek a számok kiegészítik az ‘A’ mezőt, és bizonyos szintű nyereményekhez elengedhetetlenek.
 5. Válaszd ki a részvételi módot: Eldöntheted, hogy csak egy mezőt szeretnél feladni, vagy többet. Összesen 20 mező van, ezért ha több szelvényt szeretnél, akkor ismételd meg a 3. És 4. pontban említett lépéseket. Emellett az Eurojackpot joker számok megjátszására is itt van lehetőséged.
 6. Vásárold meg a szelvényeket. Egy szelvény ára 820 Ft, amit először a “Kosárba” kell tenned, ami után az összeg a “Fizetés” gombra kattintva automatikusan levonódik, hiszen előtte már feltöltötted az egyenlegedet.
 7. Végső lépésként csak annyi a dolgod, hogy megvárod az Eurojackpot nyerőszámok friss kisorsolását.

Eurojackpot lottószámok és sorsolás

Amennyiben már megtippelted a számokat, és megvetted a szelvényt, a sorsolás követésére több opciód is van. Az Eurojackpot sorsolás tv műsor által, vagy akár a Szerencsejáték Zrt. oldalán is követhető élőben, ahol sok más szolgáltatás mellett akár az Eurojackpot eddigi nyerőszámai letöltésére is van lehetőséged. Az Eurojackpot számok friss kihúzásának fő központja Helsinki, Finnország. A sorsolás menete egyszerű: összesen 7 nyerőszámot sorsolnak ki. Amelyiket eltaláltad, az egy nyertes szám.

Az Eurojackpot friss nyerőszámai az alábbiak szerint van felépítve:

Mezők (min. 1 – max. 20) Számok mennyisége összesen Kötelezően választandó számok mennyisége
‘A’ mező 50 5
‘B’ mező 12 2

Tipp: A sorsolások számát beállíthatod 1X-re, vagy Folyamatosra. Utóbbi esetén a szelvényeket sorsolásonként küldi játékba a rendszer.

Eurojackpot joker

Az Eurojackpot nyerőszámok mai joker funkciója rendkívül izgalmas, amit érdemes kihasználni, ugyanis a működése egyszerű. Ha kitöltötted a lottószelvényedet, és szeretnél részt venni a Joker játékban is, akkor csak be kell pipálnod a jobb oldali menüsorban a “Szeretnék Joker is játszani” lehetőséget. Ezután a rendszer automatikusan generál számodra egy kódot, és legfeljebb 3 Joker mező játszható meg. Ha a kód ugyanaz, mint amit az Eurojackpot joker számok friss kihúzása során látsz, akkor extra pénzt nyersz. Ez az összeg nagyon változó, de a Joker Eurojackpot nyertesek a 45. héten például 155 millió forintot vihetnek majd haza.

Az Eurojackpot nyerőszámai és nyeremények

A hazai Eurojackpot 12 nyerőosztályra van bontva. Az Eurojackpot eddigi nyerőszámai statisztika alapján a legtöbbször előforduló sikeres találat az a 3 és a 4. Minél több számot találnak el a játékosok a 7-ből, annál nagyobb a nyerhető összeg is, de a főnyeremény csak akkor vihető el, ha 5+2 találatod volt.

Példa az előző Eurojackpot eredmények kihúzására, amely kiválóan összefoglalja, hogy mire kell számítanod a nyeremény összegek tekintetében:

Nyerőosztály Találatok Hazai nyertesek száma Elvitt nyeremény összege (nettó)
I. 5+2 0
II. 5+1 0 Bruttó 377 956 000 Ft
III. 5+0 0 196 070 315 Ft
IV. 4+2 1 1 470 045 Ft
V. 4+1 4 124 380 Ft
VI. 3+2 39 46 770 Ft
VII. 4+0 19 46 770 Ft
VIII. 2+2 526 7 320 Ft
IX. 3+1 307 7 320 Ft
X. 3+0 877 7 005 Ft
XI. 1+2 3331 3 485 Ft
XII. 2+1 6013 3 485 Ft

Az Eurojackpot nyerőszámok eltalálásának esélyei

Az Eurojackpot lottó tulajdonképpen a számok játéka. Más szerencsejátékokkal ellentétben az Eurojackpot-nál nincs lehetőség bónusz felhasználására, így az esélyeidet csak úgy növelheted, ha megvizsgálod a nyeremény kombinációdat, statisztikákat végzel, kihasználod az Eurojackpot joker funkcióját, valamint az Eurojackpot nyerőszámok friss hírek követése sem hátrány.

Az Eurojackpot nyerőszámai eltalálásnak esélyei:

Nyerőosztály Esély a nyertes találatra
I. Jackpot 1:139.838.160
II. 1:6.991.908
III. 1:3.107.515
IV. 1:621.503
V. 1:31.075
VI. 1:14.125
VII. 1:13.811
VIII. 1:9.85
IX. 1:706
X. 1:314
XI. 1:188
XII. 1:49

Eurojackpot feladási határidő

Az Eurojackpot sorsolás úgy működik, hogy a játékosoknak minden héten péntekig vagy keddig meg kell rakni a fogadásaikat. Az Eurojackpot friss lottószámok sorsolásának pontos ideje minden alkalommal 20:00 és 21:00 között zajlik, ezért a játékosok minden esti sorsolást megelőző rövideig vásárolhatják meg a szelvényeket. Az Eurojackpot 45. heti nyerőszámai például pénteken lesz kisorsolva, ezért a fogadási határidő péntek 19:00. Fontos ezeket a határidőket betartani, ugyanis ha lemaradsz róla, akkor várnod kell pár napot a következő húzásig.

Ezenkívül a Szerencsejáték Zrt. bejelentkezési felületén is van egy időzár, amit érdemes figyelni, ugyanis a szelvényed kitöltése közben biztonsági okokból akár ki is dobhat a rendszer. Ezáltal lemaradhatsz a sorsoláson való részvétel lehetőségéről, ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a kitöltést.

Online vagy lottózóban vedd meg a szelvényedet?

Ma már szinte minden online működik, hazánkban viszont mai napig nagy sikere van a helyi, szárazföldi lottózóknak, ahol nem csak lottót adhatsz fel, de kaparós sorsjegyeket is vehetsz, és sportokra is fogadhatsz. A kiskereskedelmi üzletekben történő szelvény kitöltése hagyományos élményt nyújt, beleértve azt is, hogy az eladótól azonnali segítséget kérhetünk.

Az, hogy melyik módszert választod az Eurojackpot nyerőszámok mai megtippeléséhez, személyes preferencia kérdése. Tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy az online, akár mobilon keresztül (Okoslottó letölthető alkalmazáson) történő vásárlás sokkal nagyobb kényelmet kínál, ugyanis lehetővé teszi, hogy otthonról, kényelmesen vegyünk részt a játékban. Emellett a lottójátékok és a fizetési lehetőségek szélesebb választékához is hozzáférést biztosítanak.

Eurojackpot kifizetések

Fontos megemlíteni néhány szabályt a nyertes Eurojackpot szamok kifizetése tekintetében, ugyanis az Eurojackpot az egyik legmagasabb nyeremény alappal rendelkezik, és Magyarországon szigorú szabályok vonatkoznak rá.

A főnyeremény kifizetése:

 • A főnyeremény (tehát 7 találat) nyereménye bruttó, ami azt jelenti, hogy ebből még levonódik a fent említett 15% személyi jövedelem adó (SZJA).
 • A kifizetés kizárólag magyarországi euró alapú deviza bankszámlára történik, átutalás formájában.

Minden további nyerőosztályban szerzett nyeremény nettó kifizetése:

Nyeremény összege Kifizetés módja
200.000 Ft alatt ●      Bármelyik online terminálon

●      Nyertes átvételi igazolás ellenőrzése után

●      Készpénzben

200.001 Ft – 20.000.000 Ft ●      A Szerencsejáték Zrt. lottózóiban

●      Átvételi igazolás átadása, vagy internetes játék esetén a 6 számjegyű nagynyeremény-kód megadása után

●      Banki átutalással

20.000.000 Ft – 300.000.000 Ft ●      Telefonon történő egyeztetés (+36 30 511 64 44)

●      Banki átutalással

300.000.000 Ft felett ●      Telefonon történő egyeztetés (+36 20 933 06 30)

●      Banki átutalással

Az Eurojackpot szerencsejáték előnyei és hátrányai

Szakértőink összegyűjtötték az Eurojackpot előnyeit, és néhány hátrányt, amivel a magyar játékosok szembesülhetnek a lottójáték során.

Eurojackpot előnyök:

 • Óriási nyeremények nyerhetők: Az Eurojackpot mai nyerőszámai pontos eltalálása esetén jelentős, akár 35 milliárd forintot is meghaladó jackpotokat kaphatnak a szerencsés játékosok, amelyek életre szóló lehetőségeket biztosítanak számukra.
 • Kedvező esélyek: Talán furán hangozhat, hiszen a jackpot megnyerésére kevesebb esély van, ennek ellenére az Eurojackpottal kisebb összegeket meglepően könnyű nyerni.
 • Megfizethető részvétel: Egy Eurojackpot szelvény vásárlása mindössze 820 Ft-ba kerül, ami igen megfizethető a piac más lottóihoz képest. Ezáltal rengeteg játékosnak van lehetősége részt venni az Eurojackpot számai kisorsolásában.

Eurojackpot hátrányok:

 • Óriási verseny: Az Eurojackpot lottónak rengeteg résztvevője van, ami automatikusan megnöveli a versenyt ugyanazért a jackpotért.
 • Adózási követelmények: A nyerteseknek jelentős adófizetési kötelezettséggel (15% SZJA) kell szembenézniük a nyereményük után, ami befolyásolja a ténylegesen kapott összeget.
 • Szerencsén alapuló játék: Ellentétben a kaszinó online játékokkal (pl. póker), az Eurojackpot teljes mértékben szerencsén alapul, ezért soha nem lehet előre megjósolni az eredményt.

Magyar sikerek az Eurojackpot nyertes szériáiból

Hazánk játékosainak többsége életében legalább már egyszer megpróbálta szerencséjét az Eurojackpoton. Az ebből eredő szerencsés kimenetelek mindig óriási figyelmet és dicséretet váltanak ki az emberekből, azonban a legtöbben érthető okokból nem vállalják fel nyilvánosan a nevüket.

Nevezetesen, a magyar játékosok többsége rengeteg Eurojackpot-nyereményre tett már szert, amelyek közül néhány még a közel 19 milliárd forintot is meghaladta. Érdekes adat, hogy 2012-ben például mindössze 3-an nyerték meg a jackpotot, ezzel szemben 2018-ban 10-en, 2023-ra pedig már 15-en gazdagodtak meg a főnyeremény által.

Ez nemzetközi szinten is óriási, hiszen idén, a 2023. Június 23-ai sorsoláson Németországban egy szerencsés nyertes 120 000 000 eurót vihetett haza. Mindezek azt igazolják, hogy habár nehéz főnyereményt nyerni az Eurojackpottal, ettől függetlenül semmiképpen sem lehetetlen.

Egyéb Eurojackpot alternatívák

Az Eurojackpoton kívül természetesen léteznek egyéb alternatívák is, amelyeket érdemes összehasonlítani. Az alábbiakban két másik népszerű hazai lottójátékot vizsgáltunk meg.

Lottó neve Jackpot mérete Nyerési esély Szelvény költsége Sorsolások száma
Eurojackpot Magas Kedvező Megfizethető Heti kétszer
Ötöslottó (5/90) Változó / jelentős is lehet Mérsékelt Megfizethető Heti kétszer
Hatoslottó (6/45) Változó / jelentős is lehet Kihívást jelentő Megfizethető Heti kétszer

Míg az Eurojackpot jelentős jackpotokat kínál, és a kisebb nyeremények megnyerésére nagyon jó esélyek vannak, addig az Ötös- és a Hatoslottó kisebb nyereményekkel rendelkezik, viszont nagyobb esély van a fődíjak megnyerésére. Érdemes még megemlíteni a szelvények árát is, hiszen az Ötös- és Hatoslottó 400 Ft-ba kerül, míg az Eurojackpot 820 Ft, ami több, mint a duplája.

Következtetés & Szakértői vélemény

Alapos vizsgálat után megállapítottuk, hogy az Eurojackpot játék nem hiába vívta ki magának a “Magyarország legkedveltebb lottója” címet. Az Eurojackpot kiváló lehetőséget kínál a játékosoknak arra, hogy mindössze 820 Ft-ért jelentős nyereményekre tegyenek szert. A Szerencsejáték Zrt. által működtetett lottó rendszer szigorú jogi felügyelet alatt áll, amely biztosítja a tisztességességet és az átláthatóságot.

A magyar játékosok minden alkalommal lelkesen vesznek részt a lottósorsolásokon online, mobil alkalmazással vagy akár egy lottózóban, tekintve, hogy az Eurojackpot nyerőszámai ma már sokkal nagyobb pontossággal eltalálhatók. Természetesen fontos mindig ésszel szerencsejátékozni, és habár az Eurojackpot kisebb nyereményeit egyszerűbb bezsebelni, mindig tartsd észben, hogy minél nagyobb a nyeremény, általában annál kisebb az esély. Ennek ellenére nem lehetetlen, és a játék izgalma óriási élményt nyújthat bárki számára, aki kedveli a lottózást.

GYIK

Hogyan játszhatok Eurojackpot lottóval Magyarországon?

Hazánkban az Eurojackpot-tal online, vagy lottózókban vásárolt szelvényekkel játszhatsz. A játék során 5 számot kell megtippelned az ‘A’ mezőből, és 2 számot a ‘B’ mezőből.

Mennyire biztonságos és legális az Eurojackpot?

Az Eurojackpot biztonságos és legálisan működik Magyarországon, ugyanis a Szerencsejáték Zrt. üzemelteti, és az európai szerencsejáték-hatóságok szigorúan szabályozzák.

Mennyi pénzt nyerhetek az Eurojackpot játékkal?

Az Eurojackpot nyeremény összege elég változó. A 3 vagy 4 találat 3000 Ft és 8000 Ft közötti nyereményre számíthat jellemzően, míg a főnyeremény (7 találat) akár 8 milliárd Ft is lehet.

Hol követhetem az Eurojackpot sorsolás menetét?

Az Eurojackpot húzás televízióban, online, vagy hivatalos forrásokon keresztül követhető. A hazai online közvetítés elsősorban a Szerencsejáték Zrt. oldalán található meg, péntekenként pedig Helsinkiből, vagyis Finnországból is vannak közvetítések, tekintve, hogy a fő sorsolás ott zajlik.

Mennyi esélyem van a nyerésre az Eurojackpot lottóval?

Az Eurojackpot megnyerésének esélye elég változó, de a 3 és 4 találatos szelvényekből általában elég sok (világszerte 100.000 -200.000 db) szokott lenni. A főnyeremény megütésére is van némi esély, bár elég nagy kihívást jelenthet.

Kaszinó értékelések EuroJackpot
Még nincsenek értékelések. Legyél az első, és oszd meg a véleményed.
Átfogó értékelés
4.6 / 5.0
Bónusz
5.0
Ügyfélszolgálat
3.6
Mobil kompatibilitás
4.9
Könnyű használat
5.0