Online Casino > Ki a Favorit a Spanyolország-Németország Mérkőzésen az Euro 2024-en?

Ki a Favorit a Spanyolország-Németország Mérkőzésen az Euro 2024-en?

Ma, július 5-én rendezik az Euro 2024 labdarúgó-Európa-bajnokság első negyeddöntőjét, amelyen Spanyolország és Németország válogatottja találkozik.

Az Opta Analyst úgy véli, hogy a torna házigazdái a fő esélyesei az Európa-bajnokságnak, míg a spanyolok a második helyen állnak a listán. Másrészt a spanyoloknak nagyobb esélyt ad az elődöntőbe jutásra. De az Opta Analyst egy számítógép, egy közönséges gép, amely csak számol és elemez. Számára nincs történelmi ciklus. Menjünk hát vissza az időben, és nézzük meg, hogy az egyes csapatoknak milyen esélye van a győzelemre ezen a mérkőzésen.

Az UEFA Euro 2024 draw már lezajlott, és ennek eredményeképpen kialakultak az euro 2024 csoportok, amelyek izgalmas összecsapásokat ígérnek. Érdemes lesz figyelni az UEFA Euro 2024 selejtező eredményeit is, mivel ezek is befolyásolhatják a csapatok esélyeit a végső győzelemre.

Érvek a Spanyol Válogatott Mellett

A történelem ismétli önmagát – Spanyolország már rendezett hasonló Európa-bajnokságot. Ez 2008-ban történt. Akkor is a spanyolok nyerték meg az összes mérkőzést a csoportkörben, és végül megnyerték az Euro 2008-at. De a legérdekesebb itt az, hogy a döntőben Spanyolország Németország ellen játszott.

Luis de la Fuente – Ez a 63 éves edző nemrég (2019-ben) megnyerte az UEFA U21-es Európa-bajnokságot. És találd ki, melyik csapat volt az ellenfele a döntőben? Természetesen Németország. Általában nagyon jó statisztikái vannak a német csapatok ellen (+3=1-1), így ez lehet az egyik meghatározó tényező ezen a mérkőzésen az UEFA Euro 2024 selejtező során.

Real Madrid – Ha már klubbajnokságokról beszéltünk Németországgal kapcsolatban, akkor érdemes megemlíteni a Real Madridot. Carlo Ancelotti legényei a 2023/24-es szezonban az összes lehetséges német csapat ellen játszottak a Bajnokok Ligájában. És ami a legfontosabb, a spanyol bajnokság győztese mindegyiküket legyőzte. Ez is fontos lehet, ha figyelembe vesszük az euro 2024 csoportok sorsolását és a euro 2024 menetrend alakulását, hiszen ezek a tényezők mind hatással lehetnek a végső eredményre.

Fej-fej mellett statisztikák – A csapatok 26 alkalommal játszottak egymás ellen. Általánosságban elmondható, hogy a statisztikák nagyon kiegyenlítettek (8 győzelem a spanyoloknak, 9 döntetlen és 9 győzelem a németeknek). Ha a barátságos meccseket kivesszük, az egyenlőség az egekbe szökik (mindkét csapat 4 győzelem és további 4 döntetlen). Az Európa-bajnokságokon azonban a spanyolok többször nyertek (2 vs. 1), és az összes torna rájátszásában csak kétszer találkoztak a csapatok. Mindkét mérkőzés 1-0-s eredménnyel ért véget a spanyolok javára.

Spanyolország közelmúltbeli történelme – Az elmúlt 5 évben a csapatok mindössze háromszor találkoztak egymással. Két mérkőzés döntetlennel végződött, de a harmadik még mindig rémálom a német szurkolók számára. Egy totális 6-0-s vereség a Nemzetek Ligájában 2020-ban. Németország utoljára 1988-ban győzte le Spanyolországot hivatalos mérkőzésen. Az euro 2024 sorsolás után izgatottan várjuk a következő összecsapást. A spanyol és a német szurkolók már most keresik az UEFA Euro 2024 jegyek elérhetőségét, hogy élőben szurkolhassanak kedvenceiknek.

Érvek a Német Válogatott Mellett

euro 2024 menetrendAz euro 2024 közeledtével mindenki kíváncsi arra, hogy Németország folytatja-e ezt az impozáns történelmet. A szurkolók már most biztosítják maguknak az UEFA Euro 2024 jegyeket, hogy élőben láthassák a mérkőzéseket. Az euro 2024 menetrend szoros figyelemmel kísérése is kulcsfontosságú lesz, mivel a selejtezők és a csoportkörök eredményei nagyban befolyásolják a csapatok továbbjutási esélyeit.

Németország az Európa-bajnokságok örök favoritja – A német válogatott az, amely rekordszámban szerepel az Európa-bajnokságok elődöntőiben és döntőiben. Ez 16 sorsolásból 9-szer fordult elő. A legközelebbi üldöző Olaszország, amelynek ez 6 alkalommal sikerült.

Elvarázsolt negyeddöntők – A történelem során még soha nem fordult elő, hogy a németek kiestek volna az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Világbajnokságon pedig háromszor fordult elő, utoljára a múlt században (1998-ban Horvátország ellen). Spanyolországban ezzel szemben gyakran lett a negyeddöntő az utolsó szakasz (összesen ötször, az Európa-bajnokságon kétszer).

Spanyolország és Németország – Érdekesség, hogy a spanyol válogatott 5 alkalommal játszott a házigazda ellen Európa-bajnokságon, és a statisztika kiábrándító: 4 vereség és 1 döntetlen (az egyik vereséget büntetőpárbajban szenvedte el). A torna házigazdáinak legyőzhetetlensége messze a német válogatott legnagyobb előnye, amely sorozat egészen az első Európa-bajnokságig nyúlik vissza. A házigazda ország mindig legalább az elődöntőben játszott. Sőt, a 20. évforduló óta minden negyedik évben bejutott a döntőbe (Spanyolország – 1964, Franciaország – 1984, Portugália – 2004).

A történelem x2 alkalommal ismétli önmagát – Németország volt már házigazdája Európa-bajnokságnak. Ez 1988-ban történt. Akkor persze még nem voltak negyeddöntők, a két csoportból a két legjobb csapat egyenesen az elődöntőbe jutott. Abban az évben a németek bronzérmet nyertek, de nem is ez, hanem a csoport az érdekes. Az utolsó fordulóban Németország Spanyolországgal játszott, és ez a meccs döntötte el, hogy ki jut az elődöntőbe (majdnem az 1/4 döntőbe), mert előtte mindkét csapatnak és Olaszországnak is 2 pontja volt. Ahogy azt el lehet képzelni, a németek nyertek.

Következtetések és Véleményünk

Nagyon nehéz favoritot választani erre a mérkőzésre, nemcsak a jelenlegi csapat, hanem a történelem miatt is. Az egyik csapat minden komoly érvét átfedi a másik csapat ugyanolyan erős érve. Ez csak egyet jelent: bármi is lesz a végeredmény, az mindenképpen történelmi lesz. Ezért lesz még érdekesebb nézni ezt a mérkőzést. Ez a mérkőzés biztosan az egyik legemlékezetesebb lesz az euro 2024 tornán.