Online Casino > Online kaszinó és fogadás – Mit válasszon egy kezdő?

Online kaszinó és fogadás – Mit válasszon egy kezdő?

Új játékosként nem feltétlenül tudhatjuk, mire is számíthatunk egy online szerencsejáték oldalon. Legyen szó kaszinóról vagy sportfogadásról, már a megfelelő platform kiválasztása is nehézkes lehet. Főleg, ha első alkalommal kezdünk bele a folyamatba. Ha te is ebben a csónakban evezel, akkor olvasd el ezt a cikkünket. Ebben ugyanis megmutatjuk, hogy mi alapján érdemes kiválasztani a szerencsés szerencsejáték oldalt, ahol játszani kezdhetsz. Ezen felül tippeket is adunk, hogyan fejlődhetsz a leghamarabb haladó játékossá.

Ezeket csekkold, mielőtt regisztrálnál egy online szerencsejáték oldalon

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő internetes szerencsejáték oldal kiválasztása. Online kaszinó és sportfogadás oldalakon egyaránt meg kell adnod a személyes és pénzügyi adataidat. Már csak ebből is adódik néhány fontos pont, amikre érdemes odafigyelni. Ezek az alábbiak lennének:

Csak megbízható és biztonságos oldalon játssz

Ez a legfontosabb. Ne hagyd, hogy harmadik fél ellophassa adataidat, és ne hagyd magad becsapni sem. Bizonyosodj meg róla, hogy a nyereményeid kifizetésre is fognak kerülni. Ennek az egyik legnyilvánvalóbb módja a szerencsejáték engedély. Csak olyan oldalra regisztrálj, amelyik rendelkezik érvényes engedéllyel valamelyik megbízható hatóságtól: Malta Gaming Authority, UK Gambling Commission, Curacao eGaming Authority, stb. Szintén érdemes átnézni a biztonsági technológiát. A legfejlettebb SSL titkosítási csatornákkal biztonságban tudhatod adataidat.

Több játék = több szórakozás

Szórakozni és játszani jössz elsősorban. Ezért is fontos, hogy ha új online kaszinóra regisztrálsz, akkor legyen elérhető mindenfajta játék. Ha nyerőgépezni szeretnél, akkor abból legyen óriási választék, ha az asztali játékokért rajongsz, akkor a különböző féle-fajta póker, blackjack, rulett, baccarat és egyéb asztali játékokból ne legyen hiány. Érdemes lecsekkolni a Bónusz Vásárlásos játékok mellett az azonnali játékokat és az élő kaszinót is. Sportfogadás oldal esetében az elérhető sportágaknak és fogadási piacoknak kell utánajárni. Magától értetődő: ne regisztrálj olyan oldalra, ahol nem tudsz a kedvenc játékodon játszani, hisz felesleges.

Csekkold a bónuszokat és a promóciós ajánlatokat

Kezdd az üdvözlő bónusszal. Nézd meg, hogy van-e befizetés nélküli bónusz, amit már a regisztráció után fel is használhatsz. Csekkold az újratöltő bónuszokat, a pénzvisszafizetési garanciákat, fogadási bajnokságokat, stb. Nézd meg a meglévő ügyfeleknek járó ajánlatokat is. Ingyenes pörgetésekből és fogadásokból jut bőséggel egy jó oldalon, szóval olyan oldalt keress, ahol meg is jutalmaznak rendesen. Érdemes megnézni a hűségprogramot és az abból szerezhető jutalmakat is.

A fizetési módokat se felejtsd el ellenőrizni

Hosszú távon mindig azt az oldalt érdemes választani, ahol sok fizetési mód érhető el. Így tudod biztosítani, hogy bármikor könnyen fogod tudni kezelni a pénzügyeidet. Ha a kedvenc fizetési módod nem áll rendelkezésre egy oldalon, az sok galibát és fejfájást okozhat majd. Ne felejts el utánanézni a tranzakciós díjaknak, a kifizetés időtartamának, a váltási költségeknek és az egyéb, esetlegesen felmerülő költségeidnek. Egy fizetési mód akkor igazán jó, ha gyors és ingyenes. Ez nem egy irreális álom, szóval nem érdemes megalkuvást kötnöd. Szerencsére bőven van választék.

Nézd meg az oldalt a mobilodon is!

A 2020-as éveket tapossuk, a XXI. századba léptünk már jó ideje, és ezt az online szerencsejátékos trendek is lekövetik. Már gyakran nem is a gépünkön, hanem a telefonunkon akarunk játszani. Ezért is fontos, hogy a kaszinó és a buki is elérhető legyen mobilon. Akár még akkor is, ha épp nem otthonról akarunk játszani. Néhány oldal saját szerencsejáték appot is fejlesztett már Androidra és iOS-re, a leggyakoribb megoldás azonban az adaptív dizájn. Ez azt jelenti, hogy a mobilod böngészőjéből felmész a hivatalos honlapra, az pedig automatikusan alkalmazkodik a készüléked képernyőjéhez.

Az ügyfélszolgálat hosszú távon komoly segítség…

…Úgyhogy érdemes is lecsekkolni. Ha magyar nyelven elérhető az ügyfélszolgálat, az már egy jó kiindulópont. Sajnos még ma is rengeteg, Magyarországon elérhető online szerencsejáték oldal működik magyar ügyfélszolgálat nélkül. Szerencsére azért egyre többen foglalkoznak a magyar nyelvű játékosok igényeivel. Legyen megadva email cím és telefonszám is, ez az alap, de a legjobb, ha 24/7 elérhető élő chates asszistensek segítenek a problémáid megoldásában. Itt kapod a leggyorsabb választ – gyakran mindössze néhány percbe telik, és már meg is oldották, amiért kerested őket.

Olvass véleményeket és értékeléseket

Folyamatosan képezni magad és minél többet megtudni – ez egy jó szerencsejátékos ismérve. Igaz ez akkor is, ha nem a játékkal kapcsolatban gyűjtöd a tudnivalót, hanem a bukmékerről vagy a kaszinóról informálódsz. Nálunk is megtalálhatod a legfontosabb, Magyarországon elérhető online szerencsejáték oldalak értékeléseit. Ezeket érdemes átfutni, mert sok hasznos infó derül ki belőlük. Továbbá érdemes megkérdezni regisztrált játékosokat, kikérni a véleményüket, tapasztalataikat. Ezek segítségével te is jobban tudhatod majd, hányadán is állsz az adott oldalon és mit is várhatsz tőlük.

A legfontosabb tanácsok kezdő kaszinó játékosoknak

Még csak most hoztad létre a fiókodat az új kaszinó oldalon, de már alig várod, hogy elkezdj játszani, és remélhetőleg nyerni? Ez a helyes hozzáállás. Játék előtt azonban fogadd meg az alábbi tanácsainkat, hogy elkerülhessenek a kellemetlen meglepetések.

  • Tanulmányozd a játékszabályokat! Mielőtt játszani kezdenél, mindig alaposan olvasd át a játékszabályokat. Tudd, hogy mi a minimum és maximum tét, és légy tisztában azzal is, hogy legfeljebb mekkora nyereményre számíthatsz. Ismerd meg a nyerővonalakat, hogy tudd, mikor nyerhetsz. Csekkold le a különböző bónusz funkciókat és a játék egyéb sajátosságait. Tudj meg minél többet róla, hogy a játék igazi szakértőjeként szállhass szembe a házzal. Nyerőgépeknél érdemes megnézni a volatilitást és az RTP értéket is.
  • Kezdd egyszerű játékokkal! Az online kaszinókban is vannak bonyolult játékok. Kezdőként érdemes kerülni azokat, mert könnyen rászaladhatsz egy vesztes sorozatra. Érdemes egyszerűbb nyerőgépeket vagy azonnali játékokat találni eleinte. Ezeknek szimpla szabályaik vannak, könnyen kiismerhető a játékmenet, nincsenek váratlan meglepetések vagy nehezen értelmezhető szabályok. Kezdőként ezeket a játékokat érdemes mester szinten kitanulni.
  • Ne félj használni a Demó verziókat! A legtöbb kaszinóban kipróbálhatod a nyerőgépeket és bizonyos játékokat ingyen, befizetés nélkül is. Ilyenkor játékpénzben játszol, tehát egyetlen forintot sem kockáztatsz. Persze nem is nyerhetsz valódi pénzt, de remek módja ez a szabályok megismerésének. Ez a legjobb eszköz a játék logikájának tanulmányázására. Pro tipp: gyakrold be a stratégiáidat a demó verziókon, hogy élesben már tökéletesen tudd alkalmazni.

A legfontosabb tanácsok kezdő sportfogadóknak

Sportfogadóként biztosan megvannak a preferált bajnokságaid és csapataid. A mi tippünk az, hogy ezekre fogadj eleinte, ez a legjobb kiindulási alap. A stratégia mentén való fogadás pedig mindig előnyös. Íme, a tanácsaink:

  • Csak arra a sportra fogadj, amit tényleg értesz. A ház eleve előnyből indul. Ezt az előnyt kell csökkentened, ahogy csak tudod. Ez kezdőként csak úgy lehetséges, ha csak olyan sportágra akarsz fogadni, amit valóban napi szinten követsz és amiről mindent tudsz. Felesleges kezdetben mással próbálkozni. Kezdők szerencséje érhet, de hosszú távon tényleg az fogja megérni, ha arra a sportágra és azokra a ligákra fogadsz, amivel ténylegesen tisztában is vagy.
  • Kövesd folyamatosan a híreket, eredményeket, statisztikákat. Folyamatosan képezni kell magad, a sportfogadás csak így működik. Tudj meg minél többet a statisztikákról, csapatokról, játékosokról, egyéni teljesítményekről, stb. Minél többet tudsz, annál jobbak az esélyeid.
  • Tanulj egyszerű stratégiákat. Nézz utána néhány egyszerű sportfogadási stratégiának, és alkalmazd azt, amelyik a legszimpatikusabb. A kezdők a Martingale-rendszert szokták szeretni egyszerűsége és garantált nyereményei miatt. Mi is ezt javasoljuk.

Összefoglaló

Cikkünkben kezdő játékosoknak adtunk tanácsot. Ha figyelmesen végigolvastad írásunkat, akkor már tudod, hogy mi alapján válassz magadnak oldalt, és azt is tudod, hogy hogy érdemes elkezdeni játszani. Ideje begyakorolni néhány alap stratégiát, hogy minél előbb szintet léphess. Mi természetesen ebben is a segítségedre leszünk.