Gyümölcsnyerőgépek: miért olyan népszerűek?

Amikor szerencsejátékról van szó, a legtöbb embernek először a nyerőgépek online jutnak eszébe, ami nem is annyira meglepő. A félkarú rablók régóta a legkeresettebb játékok közé sorolhatjuk a kaszinójátékok világában.

A játékosok nagy örömére a nyerőgépek ráadásul folyamatos fejlődésen esnek át, és amíg pár tíz éve még csak 3 tárcsás alap nyerőgépek léteztek manapság már bőséges választék áll rendelkezésre minden játékosnak különböző témák, jackpotok és lehetőségek által.

Gyümölcsök minden mennyiségben

A gyümölcsös nyerőgépes játékok mindig nagy helyet foglaltak el a játékosok szívében illetve a Magyar online kaszinók játék listáján is. A népszerűségük azért is ennyire magas, mert egyszerűek, de mégis dinamikusak és szórakoztatóak. Bár, elmondhatjuk hogy rengeteg idő eltelt azóta, hogy az első nyerőgép megjelent a világban, a mai napig az egyik legközkedveltebb és legkeresettebb játékok közé sorolható.

Az első félkarú rabló

Sittman és Pitt nevéhez köthető az első nyerőgép, 1891-ből az Egyesült Államokból. Az elsők a kocsmákban és pubokban kezdték meg terjeszkedésüket, nem is kis léptekben, pedig akkoriban még csak italra vagy szivarra volt cserélhető a nyeremény, valódi pénzre nem.

Később, Charles Fey-nek köszönhetően megjelent az első gyümölcsös nyerőgép elődje, Liberty Bell néven, és ez volt az első amely pénznyereményt is biztosított a játékok során.

A nyerőgépek 1960-ban indultak még nagyobb fejlődésnek és 1990-ben pedig már az első online nyerőgéppel is találkozhattak a játékosok, bár akkoriban még elenyésző számban.

Elmondhatjuk tehát, hogy a nyerőgépek hatalmas történelmi örökséggel rendelkeznek, a legalizálásuk illetve a technikai fejlődés adta lehetőségek pedig megalapozták az online szerencsejáték jövőjét, miközben még nagyobb népszerűségre tettek szert.

A gyümölcsös játékok

A jól ismert gyümölcsös jelzések, mint például a cseresznye, körte, narancs és egyebek adják meg az alapján ennek a játék típusnak, és bár manapság már többféle szimbólummal találkozhatunk a gyümölcsös jelzések népszerűsége nem csökkent. A játék alatt a tárcsák forogni kezdenek és a felhasználó célja, hogy a megfelelő szimbólumokon álljon meg, azokon, amelyek nagy kifizetést kínálnak.

A gyümölcsös nyerőgépek közül pedig többféle típussal is találkozhatunk, így a tárcsák száma, és a jackpotok vagy nyerő kombinációk változhatnak, de a jó öreg gyümölcsös szimbólumokat még így is használhatjuk.

A variációk bár végtelenek lehetnek, a legtöbb esetben elég 3 azonos szimbólumot kipörgetned, hogy valamilyen nyereményre tehess szert. Ezek persze, a legjobb szimbólumok által felszorzódnak, megduplázódnak és különböző kedvezményeket biztosítanak például ingyenes pörgetések formájában, így pedig néha nem is annyira egyértelmű, hogy mikor mennyit nyertünk.

A gyümölcsös nyerőgépek kép és hang világa viszont sokat segít ebben, és még inkább színesebbé teszi a játékot minden játékos számára.

Gyümölcsös nyerőgépek népszerűsége manapság

A mai világban ezzel szemben óriási választékkal rendelkeznek a nyerőgépek a szerencsejáték világában, és bár kaszinónként eltérő a felhozatal mégis a legnagyobb számban elérhető lehetőségek listáján szerepelnek a fejlett funkciókkal ellátott modern nyerőgépek.

Minőségi szoftverfejlesztők

Természetesen a népszerűségük nagy mértékben annak is köszönhető, hogy egyszerű kezelhetőségük mellett nagy nyereményeket biztosítanak a játékosoknak de a legnépszerűbb játék típusban természetesen a játékok minősége is az egyik legfontosabb szempontok közé sorolható.

Épp ezért nem meglepő, hogy sok neves játékszoftver fejlesztő cég különös hangsúlyt fektet a nyerőgép felhozatalra is a lehetőségei között.

A legnevesebb gyümölcsös nyerőgépek a NetEnt kezéből kerültek ki, így az online kaszinók gyümölcsös nyerőgépeinek listáján gyakran fel is tűnik a neve.

Összegzés

Manapság a magyar játékosok körében mondhatjuk, hogy a szerecsejátékok az online térbe szorultak és terelődtek át, így már nemcsak a fiatalok, a legtöbb ember gyakrabban választja a szerencsejátékok ezen formáját.

A gyümölcsös nyerőgépek népszerűsége pedig töretlen, az új játékosoknak pedig kiváló lehetőség a kezdeti lépésekhez, miközben sok-sok meglévő játékos is szívesen keresi ezt a kikapcsolódási lehetőséget.

Az egyszerű játékmenetből álló lehetőség könnyen megtanulható, miközben mégis megadja a várt izgalmakat és magas nyereményeket épp ezért kiváló választás lehet mindenkinek.

Author
author
X írása Roxána Simán
Roxána már régóta figyeli a kaszinójátékok világát, és mivel szeret segíteni az embereknek, remek megoldásnak tűnik a kettő összekapcsolása egymással. Fontos számára, hogy segítsen a játékosoknak elindulni és biztonságosan játszani kedvenc játékaikat, legyenek akár kezdők, akár már meglévő játékosok.
Vissza a tetejére