Online Casino > Retró Nyerőgépek – Legendás Kaszinó Játékok Nyomában

Retró Nyerőgépek – Legendás Kaszinó Játékok Nyomában

Ha Te is az előző generációk korosztályát képviseled, akkor minden bizonnyal Te is fel tudsz sorolni néhány klasszikust a régi nyerőgépek közül. A ma ismert nyerőgépes játékok ősatyja, az első retro nyerőgép az a Liberty Bell volt. Egy Charles Fey nevezetű amerikai autószerelő alkotta meg azt a játékot, ami mai napig kiindulási pontként funkciónál a kaszinó játékok előtt.

A Liberty Bell Játékmechanizmusa

A Liberty Bell egy 1 sorból és 3 tárcsából álló játék volt. Szimbólumai között harangok, gyémántok, patkók, szívek, pikkek és csillagok voltak. Bizonyos értelemben a mai nyerőgépes játékok is ezt a mintázatot veszik alapul. A játék 6 nyerővonallal operált, a legmagasabb nyeremény pedig 50 cent volt:

Tárcsák Nyeremény
2 patkó 5 cent
2 patkó + 1 csillag 10 cent
3 pikk 20 cent
3 gyémánt 30 cent
3 szív 40 cent
3 harang 50 cent

A Nyerőgépes Játékok Evolúciója

Charles Fey játéka, a Liberty Bell kikövezte az utat az online kaszinóknak. A régi gyümölcsös nyerőgép akkora népszerűségre tett szert, hogy a Mills Novelty Company nevű vállalat rögvest tömeggyártásba kezdett. Ők hozták létre a Mills Liberty Bell kaszinó játékot. Ezt követően pedig rendre születtek a jobbnál jobb játékok. A mai online kaszinók is bőven inspirálódtak ebből a régi nyerőgépből.

Szintén a legendás nyerőgépes játékok táborát erősíti az 1963-ban gyártott Bally Money Honey. Ez volt az első elektromechanikus nyerőgépes játék. Nem kevésbé volt úttörő az iparágban az IGT Megabucks névre hallgató játéka, amely minden idők első progresszív jackpot slotja volt.  Szintén az IGT nevéhez köthető a Szerencsekerék tv műsor mintájára létrehozott Wheel of Fortune nyerőgép, amely szintén ikonikussá nőtte ki magát az évtizedek alatt.

Online Nyerőgépes Játékok, Amelyeket Legendás Retro Nyerőgép Alapján Készítettek

A régi nyerőgépek fölött nem járt el az idő – sőt, sokkal inkább csak megadták az iránymutatást az újaknak. Az alábbi válogatásban öt olyan klasszikus online nyerőgépes játékot mutatunk be, amelyek egyértelműen a legendássá vált retro nyerőgépekből nyerték az inspirációt.

Mega Joker

A Mega Joker egy régi gyümölcsös nyerőgép. Három tárcsás, akárcsak a Liberty Bell, de ez a játék már három soros. Szimbólumai között találhatunk citromot, cseresznyét, narancsot, görögdinnyét, kincsesládát, és persze harangot is. Ebben a játékban már véletlenszerűen kipörgetett progresszív jackpot is gazdagítja a játékélményt.

Mára már a klasszikus retro nyerőgép kategóriába sorolható a Mega Joker. A NetEnt játékának RTP értéke 95%-tól 98.6%-ig terjed, ami viszonylag magasnak számít. A 2011-es játék nagyban épít a nosztalgia-faktorra, a régi gyümölcsös nyerőgépek kedvelői rajonganak érte a legjobban.

Jackpot 6000

Szintén a nosztalgiára építő régi gyümölcsös nyerőgép a Jackpot 6000. Akárcsak a Mega Jokert, ugyanúgy ezt is a Net Entertainment készítette. A játéknak 5 nyerővonala, illetve 3 sora és 3 tárcsája van. Szimbólumai között találhatunk cseresznyét, citromot, Jokert, csillagot és persze nem maradhat el a harang sem.

Magas volatilitású játék, melyet 2011-ben adott ki a NetEnt. Éppen annak érdekében, hogy ráerősítsen a nosztalgia faktorra. Mindezt sikeresen tette: mára már kultikus retro nyerőgépes játékká nőtte ki magát. RTP értéke 95% körül mozog. A Joker itt már Wildként funkcionál, de ebben a játékban már megjelennek a szorzók és a nyereménynövelő szimbólumok is.

Fire Joker

A Fire Joker a Play’n Go egyik leghíresebb és legsikeresebb nyerőgépes játéka. Három tárcsás, három soros, gyümölcsös nyerőgépes játék, a régi szép időkből. Tárcsáin csillag, cseresznye, szőlő, szilva, joker, vagy akár aranyrög szimbólumokat is kipörgethetünk. Öt különböző nyerővonal van a játékban, az RTP értéke pedig igen magas, 96.15%-os.

Ebben a játékban már ingyenes pörgetéseket is nyerhetünk – ez afféle kompenzációként jelenik meg részben. Ha kipörgetünk egymás mellett két szimbólumot, de a nyerővonal nem jön össze, akkor próbálkozhatunk egyet újra. Továbbá szorzó is van itt – Ez a Wheel of Multipliers, azaz a Szorzókerék. Ez a játék egyik legfontosabb eleme, hiszen a legszerencsésebb esetben akár meg is tízszerezheti a nyereményedet.

Western Belles

A Western Belles is retro nyerőgép, főleg mai szemmel. Elkészítéséért az IGT volt felelős még 2014-ben. Ez már nem a régi gyümölcsös nyerőgép kategóriát erősíti: a Western Belles az egyik első tematikus online nyerőgép, amely a vadnyugati témát járja körül. Közepes volatilitású játék 96% körüli átlagos visszatérítési aránnyal (RTP).

A retro nyerőgép 5 tárcsás és 4 soros. Ami kiemeli az átlagból, az az, hogy összesen akár 40 különböző vonalon is nyerhetünk – legyen szó valódi pénzes vagy demó verziós játékról. Utunk során wildokkal, scatterekkel, szorzókkal és ingyenes pörgetésekkel is találkozhatunk, amik még szórakoztatóbbá teszik a játékélményt.

Retro Reels

Már a nevéből is következtethetünk: ez egy igazi retro nyerőgép, egyenesen a Games Global (az egykori Microgaming) készítőitől. Ami még különlegesebbé teszi a játékot, hogy 2024-ben adták ki, szóval még ropog, annyira friss, mégis egyértelműen a nosztalgikus tematika után nyúltak. Három soros, öt tárcsás játék, klasszikus nyerőgépes szimbólumokkal: citrom, szilva, cseresznye, hetes, BAR szimbólum, dollár jel, stb.

Összesen 20 nyerővonallal rendelkezik a játék. Gyorspörgetés és autoplay funkció is elérhető, szóval a retró stílus ellenére modern eszközök is alkalmazhatóak a játék során. Szintén a retró hatást erősíti hogy se progresszív jackpot, sem különböző bónusz funkciók nem találhatóak a játékban. Az élmény mégis kiváló, bátran ajánljuk.

Mega Joker

Játssz most

Classic Fruit

Játssz most

Sizzling Hot Deluxe

Játssz most

A Retró Nyerőgépek Aranykora – Minek Köszönhető Mindez?

A technológia óriási fejlődést mutatott az elmúlt évtizedekben, nem is beszélve az első nyerőgépes játék, a Liberty Bell megalkotásáról. Azóta is azonban sorozatosan gyártanak a jobbnál jobb szolgáltatók hasonló játékokat. Ennek oka viszonyleg egyszerűen magyarázható: a retró nyerőgépek egyszerűek, mégis nagyszerűek.

Könnyű megérteni a szabályokat: csak meg kell tanulni a nyerővonalakat, aztán mehet is a pörgetés ezerrel. Ennek köszönhetően gyors tempó is jellemzi a játékmenetet, ami tovább fokozza az élményt. Villódzó fények, tempós játék, egyszerű szabályok és a lehetőség a nyereményre… Ennél talán nem is kell több.

Hol Érdemes Régi Gyümölcsös Nyerőgépeket Játszani?

Mondanánk, hogy a régi idők emlékére térj be egy kocsmába, és pörgesd ott a félkarú rablókat. Erre azonban Magyarországon már nincs lehetőség, szóval ha az offline térben akarsz játszani, akkor a néhány kaszinót javasoljuk. Ott találhatsz akár még a régi klasszikusokból is. Amennyiben megelégedsz az online kaszinók világával is, akkor viszont ezerszer nagyobb kínálat vár rád.

Csekkold le partnereinket, nálunk megtalálhatod a Magyarországról legálisan elérhető és biztonságos online kaszinó oldalakat. A legjobbakon különböző retró nyerőgépeket is játszhatsz, mint például a Fire Joker vagy a Retro Reels. Mi azt javasoljuk, hogy csak olyan oldalon játssz, aminem elolvastad a részletes értékelését – szakértőink ebben is segítenek Neked.