Mi az a Progresszív Jackpot és Hogyan Működik?

Gondolom a kaszinók online között böngészve te is találkoztál már olyan feliratokkal, hogy “a több millió forint csak egy pörgetésre van”, vagy, hogy “óriási nyereményekre lehetsz jogosult”. Ezeket pedig a legtöbb esetben “progresszív jackpot” néven hirdetik, amelyek első ránézésre egy kicsit sem különböznek a normál nyerőgéptől.

A valóságban viszont a játéktípus alapjaiban véve is más, mint normál slot társai, így ha érdekel miért érdemes ezeket a nyerőgépeket keresni olvass tovább, és tudj meg mindent a progresszív jackpotokat ígérő játékokról.

A progresszív jackpot nyerőgépek

Egyszerűen megfogalmazva, azt mondhatjuk hogy a progresszív online nyerőgépek sokkal magasabb, több milliós kifizetést biztosíthatnak számodra, a működése pedig sokkal nagyszerűbb mint a normál játékok alatt tapasztalható játékmenetektől. Ezek a nyerőgépek azért biztosítanak hatalmas kifizetéseket, mert nem egyszerűen a téted és a szorzók alapján kapod meg a nyereményed, hanem minden befizetéssel növeled a nyereményalapot, ahogy a többi játékosé is.

Ami viszont fontos, hogy a legtöbb ilyen játék megköveteli, hogy a legmagasabb téten játsz, ahhoz hogy a jackpot kifizetésre is jogosult lehess.

A progresszív jackpot játékok működése

Amíg pedig egyre növeli minden egyes befizetés a nyereményalapot, folyamatosan egyre nagyobb kifizetést biztosít számodra, egészen addig amíg valamelyik játékos ki nem pörgeti a hozzá tartozó szimbólumokat. Ezután a játék nyereményalapja visszaáll az eredetire, és az új játékok és pörgetések általi befizetések újra növelni kezdik a legnagyobb kipörgethető összeg értékét.

A progresszív jackpotok pedig természetesen a szárazföldi kaszinókban és az online kaszinókban is elérhetőek, így ha a nyerőgépek érdekelnek és magas nyereményeket szeretnél bezsebelni, érdemes ezekre a játékokra is figyelni. A játékok elérhetőek külön keresés alapján is, de sok esetben a Napi Dropsok keretében is.

A jackpot kifizetések

Természetesen azt le kell szögeznünk előre, hogy ezek a nyerőgépek is teljes egészében a szerencsén múlnak, épp ezért nincs külön stratégia vagy módszer ami segíthet megnyerni ezeket az óriási alapokat. A trükk maximum annyi lehet, hogy kitartó vagy, mert előbb vagy utóbb mindenkit elér a szerencse keze.

Épp ezért bár jó ha bízunk a magas nyereményekben mégis érdemes egyszerű szórakozásként gondolni rá, így jobb ha nem számítunk a nyereményekre, csak egyszerűen örülünk neki ha mégis bepörög.

A progresszív jackpot nyeremények

A nyeremények értéke eléggé változó lehet egy egy játék esetén, viszont összességében azt mondhatjuk, hogy óriási összegekről beszélgetünk a legtöbb esetben, amely attól függően bár változik, hogy mekkora a nyereményalap, az extra befizetések nélkül is több millió forint lehet a legnagyobb pénzösszeg, amit mindösszesen egyetlen pörgetés által nyerhetünk meg.

Hogyan nyerj egy progresszív jackpot játékon?

Általában a progresszív nyerőgépek azt követelik meg, hogy maximális téten indítsd el a játékokat, így pedig cserébe lehetővé teszik előtted, hogy a normál pörgetésekből származó nyeremények mellett a jackpotot is megnyerhesd. Sok esetben találhatunk önálló jackpot játékokat is, viszont sok esetben nyerőgépek egész csoportjára vonatkozik egy egy nyereményalap, amely így ennek köszönhetően a sokkal több játékosnak hála magasabb össz befizetett összeget, így nyereményt biztosít.

A progresszív jackpotok RTP aránya

Amíg általában magas RTP és alacsony volatilitás mellett van nagyobb esélyünk nyerni, és ez az amit a normál nyerő gépekben keresnünk kell, addig a progresszív jackpotot biztosító játékok általában alacsonyabb RTP és magasabb volatilitás mellett érhetőek el. Ez azért van, mert a magasabb esetében lehet esélyed több millió forint értékű kifizetésekre, amit viszont nem tesz elérhetővé mindenkinek pár pörgetés után.

A progresszív jackpotok – Összegzés

Azt mondhatjuk tehát, hogy az, hogy mennyire fog tetszeni egy egy progresszív nyerőgép játék menete attól is függ, hogy mennyire vagyunk kockázatkerülő emberek, mert ezek a nyerőgépek nagy téteket kívánnak meg, és sok sok türelmet, mire valódi nyereményeket biztosítanak. Ha viszont sikeresen bepörög a jackpot, azonnal megoldhatja minden pénzügyi problémánkat, tekintve hogy több millió forintot bezsebelhetünk pár másodperc alatt.

Author
author
X írása Roxána Simán
Roxána már régóta figyeli a kaszinójátékok világát, és mivel szeret segíteni az embereknek, remek megoldásnak tűnik a kettő összekapcsolása egymással. Fontos számára, hogy segítsen a játékosoknak elindulni és biztonságosan játszani kedvenc játékaikat, legyenek akár kezdők, akár már meglévő játékosok.
Vissza a tetejére